האם ויטמינים עוזרים לחולי צליאק?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

ויטמנים יעזרו לחולי צליאק? בוודאי שכן
ויטמנים יעזרו לחולי צליאק? בוודאי שכן

מחלת הצליאק, המחלה החדשה יחסית, עולה לאחרונה לרמות מגיפה. מחלה זו רחוקה מלהיות מצב מטריד פשוט. היא עלולה להיות מסכנת חיים. למרבה המזל, חוקרים מוצאים דרכים יעילות להילחם בתופעות המחלה, באמצעות שימוש בוויטמינים מקבוצת B, D, ותוספים אחרים.

צליאק היא מחלה אוטואימונית של מערכת העיכול, המופעלת על ידי צריכת גלוטן, חלבון המצוי במוצרי חיטה. מערכת החיסון תופסת את נוכחות הגלוטן במעי הדק כפולש פתוגני, ובתהליך תקיפת החלבון, תאי מערכת החיסון תוקפים את השערות הקטנות במעי, מתוך כוונה להרוס אותם ביעילות. ככל שתהליך זה נמשך, יכולת הגוף לספוג חומרים מזינים מיקרוסקופיים, מתמעטת, והתוצאות מתבטאות בתזונה לקויה. כתוצאה מכך עלול אדם לסבול ממחלת לב, שבץ מוחי ומחלות כלי דם בידיים וברגליים.

קו הטיפול הראשון נגד מחלה זו הוא הסרה מלאה של הגלוטן מהתזונה. יחד עם זאת, הממצאים המדעיים האחרונים מוכיחים כי גם לאחר הסרת הגלוטן מהתזונה, הוא עדיין נפוץ בגוף. המחקר מצביע על העובדה לפיה תוספת ויטמין B לתזונת חולי צליאק, מסייעת בהפחתת רמות ההומוציסטאין בדם.

המחקר אודות צליאק וויטמינים מקבוצת B

כל הוויטמינים מקבוצת B, כולל ויטמיני B6, ו-B12, בשילוב עם הסיוע של החומצה הפולית בגוף פועלים להריסת הקשרים הכימיים של ההומוציסטאין, ובכך מובילים להפחתתו בזרם הדם. החוקרים בדקו נתון זה בקרב אוכלוסייה של 101 מבוגרים שסבלו ממחלת צליאק, כאשר חמישים מהם היו בריאים ואילו 51 מהם היו חולים.

כל משתתפי המחקר נבדקו לגבי הערכות הומוציסטאין בדם שלהם, כמו גם לגבי רמות חומצה פולית ורמות ויטמין B. החולים שנטלו תוספי ויטמיני B, הראו רמות נמוכות יותר באופן משמעותי של הומוציסטאין בדם שלהם, בהשוואה לחולי צליאק שלא נטלו ויטמינים מקבוצה זו. למעשה, רמות ההומוציסטאין שלהם היו נורמאליות. ממצא זה נחשב למשמעותי מבחינת השלכותיו על הסיכון למוות.

השלכות מחקר זה מצביעות על כך כי דרך אחת להילחם במחלת הצליאק המסוכנת, היא להשלים את התזונה עם ויטמינים מקבוצת B, ובעיקר ויטמיני B6 ו-B12. טיפול זה מתבצע בשילוב עם הקפדה על תזונה נטולת גלוטן למטופל. שתי שיטות אלו מאריכות באופן משמעותי את חיי אנשים הסובלים ממחלת הצליאק.

סידן וויטמין D3

מחלת הצליאק היא מצב מסכן חיים. בעוד שמגמת התזונה נטולת הגלוטן משפיעה על ירידה במשקל ואכילה בריאה, חולי צליאק יכולים למצוא מזונות זמינים בסופרמרקטים ובמסעדות, עם אפשרויות נרחבות, המסייעות להם לשמור על אורח חיים בריא. גם תוספי תזונה אחרים, כגון ויטמינים מקבוצת D מסייעים לטיפול במחלה.

הפרעות עצם הן תופעות נפוצות במחלה זו, כשאוסטאופורוזיס מתרחש בקרב למעלה מ-25% מכל החולים בזמן אבחון צליאק, וארבעים אחוזים סובלים מאוסטאופניה. אנשים רבים המקפידים על תזונה נטולת גלוטן, רגישים גם ללקטוז. הירידה בתפקוד המעיים העליונים נפוצים במחלה זו, ועלולים לסכן את פעילות ויטמין D ואת התפקוד הנאות של ספיגת סידן. לכן נחוץ לצרוך ויטמין D3 על מנת להשלים חוסרים אלו.

ברזל. אנמיה כתוצאה מחוסר ברזל הוא תסמין מעיים נוסף נפוץ ביותר במחלת צליאק. כל מבוגר עם אנמיה שאינה מוסברת, כולל במחזור חודשי בקרב נשים, צריך להיבדק לאבחון מחלת הצליאק, ובמידת הצורך, לקבל תוספי ברזל.

אולי יעניין אותך גם:

האם גורמים פסיכולוגיים עלולים להסביר צליאק? – מחקר בדק

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן