הנדסת תאים נגד מחלות אוטואימוניות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

הנדסת תאים נגד מחלות אוטואימוניותטיפולים קיימים נגד מחלות אוטואימוניות, כגון פרדינזון וריטוקסימאב, מדכאים חלקים גדולים של המערכת החיסונית, ומותירים את החולים פגיעים לזיהומים אופורטוניסטים קטלניים ולסרטן.

תאי T נחקרו מאז סוף שנות השמונים. באמצעות שינוי גנטי של תאי T בחולי סרטן, מדענים השתמשו בתאי CAR T כדי ללמד את המערכת החיסונית כיצד לחסל תאים ממאירים.

לאחרונה, טכנולוגיה זו סיפקה מספר תוצאות מדהימות לסרטן הדם, וכיום נבחנת במספר גידולי סרטן מוצקים. הודות לטכנולוגיה זו, צוות מהמחלקה לדרמטולוגיה באוניברסיטת פנסילבניה, שינה תאי T לטיפול במחלות אוטואימוניות בתיווך נוגדנים בעכברים. זו הייתה הפעם הראשונה בה תאי הרס עצמי בוטלו במודל של מחלה אוטואימונית.

תאים מהונדסים מפגינים עוצמה

מערכת החיסון מייצרת נוגדנים כנגד חלבונים מסוימים הנקראים Dsg3, נוכח קרומי ריר עור. נוגדנים עצמיים אלו מיוצרים על ידי תאי B ומשבשים את הגבול שבין תאי עור והולדת שלפוחיות ופצעים כואבים.

בשל הסיכון לזיהום, ללא טיפול, מצב זה עלול להיות מסכן חיים. לכן, במחקר זה, החוקרים טענו שבאמצעות הנדסת תאי CAR T לביטוי Dsg3 כמרחב על פני קרום תא, הם פיתו את תאי B למקד חלבון Dsg3 ולהרוג אותם. יש לציין כי המחקר הראשון במבחנה, שבוצע באמצעות קולטן נוגדן כימרי באמצעות תאי T, הצליח להתאים באופן סלקטיבי את התאים לביטוי Dsg3.

תאים מהונדסים מחסלים תאי Dsg3 כיעד להקלת תסמיני מחלות אוטואימוניות

כדי לבדוק את כשירות התאים המהונדסים, החוקרים הזריקו במודל עכברים, תאי Dsg3 לביטוי CAAR T. באופן עקרוני, תאי T המהונדסים אגדו נוגדנים עצמיים נגד Dsg3 מתאי B, והרגו באופן סלקטיבי תאי B בקרב העכברים החולים.

יש לציין שלאחר השתלת תאי ה-CAAR T בעכברים, רמות נוגדני אנטי Dsg3 ירדו, כלומר, התרחש מוות של תאי B בקרב העכברים החולים. בנוסף, התרחש העדר נוגדנים עצמיים המחייבים קרטינוציטים, אשר הוביל לעצירת השלפוחיות בעכברים שטופלו.

בניסויים אנושיים, החוקרים הסירו חלק מתאי ה-T של החולים באמצעות תהלים דמוי דיאליזה, ולאחר מכן העבירו אותם בתהליך הנדסה במעבדה להוספת הגן, כך שהקולטן החדש התבטא בתאי T. התאים החדשים הוכפלו במעבדה טרם יציקתם מחדש לגוף החולה.

תאי T השתמשו בקולטנים לחיבור למולקולות על תאי מטרה, ופעולה זו חייבה הפעלת אות פנימי חזק להפעלת תאי ה-T, כך שהם השמידו את המטרות במהירות.

ממצאי המחקר והשלכותיו

מחקר פרה קליני ראשון זה מדגים את הפוטנציאל של תאי CAAR T לטיפול במחלות אוטואימוניות בתיווך נוגדנים. הוא סולל אף את הדרך לקבוצת טיפולים חדשה שתוביל להימנעות משימוש בתרופות מגבילות לדיכוי חיסוני.

המדענים מדווחים שזוהי אסטרטגיה רבת עוצמה למיקוד תאים אוטואימוניים בתהליך שאינו פוגע בתאים חיסוניים טובים המגנים מפני זיהום, כשהמטרה האולטימטיבית הייתה פשוט מיקוד התאים שגורמים למחלות אוטואימוניות.

המחקר פותח ביעילות את יישום הטכנולוגיה החדשה נגד סרטן לטיפול במגוון נרחב הרבה יותר של מחלות, כולל מחלות אוטואימוניות ודחיית שתלים.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן