חיידקים נפוצים הגורמים למחלות זיהומיות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

זיהומים

זיהומיםזיהומים רבים, כדוגמת חיידקים נפוצים בכל מקום, ועלולים לגרום למחלות שכיחות ואחרות. לרוב, מערכת החיסון יכולה להילחם בחיידקים אלה. אולם בחלק מן המקרים, במיוחד בתקופות בהם מערכת החיסון ירודה ואינה מתפקדת, יעוררו חיידקים אלה מגוון מחלות.

בעבר, מחלות וזיהומים רבים הביאו לתחלואה ואף לתמותה בשיעורים גבוהים יותר. כיום, המודעות לבריאות הציבור, תנאי היגיינה וטיפולים יעילים אפשרו להוריד שיעורים אלה.

כיום, הבעיה עם החיידקים מעוררי הזיהומים היא עצם עמידותם כלפי הטיפולים הסטנדרטים האופייניים. סוגי חיידקים מסוימים אף פיתחו מוטציות כך שיוכלו לחמוק מהאנטיביוטיקה המיועדת להם.

בעיה נוספת אשר קיימת היום, הינה בעיית החיסון לכלל האוכלוסייה. בכדי שהחיידקים לא ייגרמו לזיהומים קשים, על 80%-90% מהאוכלוסייה להתחסן כנגדם.

ברגע שחסינות העדר יורדת, קיים סיכון כי ייגרמו זיהומים קשים, אשר יהיו בעיתים לטיפול. החיידקים הנפוצים אשר גורמים למחלות זיהומיות הינם:

סלמונלה

עיקר תסמיניו של הסלמונלה הוא כאבי בטן, עוויתות, בחילות, הקאות ושלשולים. חיידקי הסלמונלה עלולים להימצא במזון לא מבושל (ביצים למשל), ובצואת בעלי חיים.

המודעות לסכנה הקיימת באכילת מזונות לא מבושלים כמו עוף או הודו, ידועה לרבים, כמו גם ההדבקה בין אדם לחברו עקב אי שטיפת ידיים לאחר שהייה בשירותים.

מכיוון שהחיידק רגיש לטמפרטורות גבוהות, הוא ניתן להריגה באמצעות בישול המזון באופן פשוט. המחלה הנגרמת מסלמונלה נקראת סלמונלוזיס.

ליסטריה

ליסטריה הינו חיידק אשר גורם לקלקול קיבה לאחר הידבקות המזון ב Listeria monocytogenes. חיידק זה נחשב למסוכן ביותר לנשים בהריון, אשר מסתכנות בלידה מוקדמת או לידת ולד מת.

הסימפטומים לנדבקים עלולים להיות בחילות, הקאות, כאבי שרירים וחום. הליסטריה קיים באדמה ובצואת בעלי חיים, כך שהוא יכול להיות מועבר מהחיות באמצעות התצרוכת שהן מניבות כמו חלב, זיהום ירקות בהדברה המבוססת על צואת בעלי חיים וגבינות .

כלמידיה

כלימדיה (כלמידיה טראכומטיס) הינו חיידק אשר מועבר ביחסי מין וגורם לזיהומים ומחלות מין בעיקר. מחלת אלה נפוצות במיוחד בקרב אנשים צעירים, בשנות העשרים לחייהם. תסמיני הזיהום יכולים להתבטא בדרגות חומרה שונות, החל ממוגלה הנראית בתחתונים, כאבים בבטן תחתונה ועד חוסר בתסמינים כלל.

הסיכונים הקיימים מזיהומים אלה הם עקרות, הריון מחוץ לרחם או דלקות אגן. זנים אחרים של החיידק עלולים לגרום לדלקת בלחמית העין, דרכי נשימה וריאות. הטיפול בחיידק זה, דומה לשאר סוגי החיידקים וכולל טיפול אנטיביוטי למשך עשרה ימים.

פנאומניה

חיידק זה אשר מכונה גם פנאומוקוק עלול לגרום למספר מחלות זיהומיות כמו דלקת ריאות, דלקת באוזן התיכונה, דלקת קרום המוח וספסיס.

התמותה ממחלות אלה במדינות העולם השלישי הינה גדולה ומשמעותית. החשיפה לחיידק נעשית באמצעות רוק או רסיסי רוק, או דרך מגע ידיים.

הטיפול העיקרי בזיהומים הנגרמים על ידי הפנאמוקוקים היא אנטיביוטיקה בעיקר אצל אנשים עם מערכת חיסונית ירודה. כיום, ישנם חיסונים כנגד הפנאמוקוקים, אשר מונעים את התפתחות דלקת קרום המוח ודלקת ריאות. החיסון הינו חיסון פעיל אשר מורכב מ – 13 הזנים הנפוצים של החיידק, ואינו גורם למחלה עצמה.

מיקופלסמה

מיקופלסמה הינם חיידקים בעלי גנום קטן וחסרי דופן תא. חיידקים אלה מיוחדים בכך שהם מתפקדים כפרזיטים וחיים על ממברנת התא. שני המיקופלזמה עלולים לגרום לדלקת ריאות וזיהומים באיברי המין (מיקופלסמה גניטליס).

ייחוד חיידקים אלה הוא בכך שהם צורכים כולסטרול מהייצור אליו הם נדבקו. בדרך כלל אבחון הזיהומים של המיקופלסמה ייעשה באמצעות בדיקת דם כללית וספציפית לגילוי.

הטיפול, פעמים רבות, הינו קשה מכיוון שזנים מסוימים של המיקופלסמה נעשו עמידים לאנטיביוטיקה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן