טיפול במחלות אוטואימוניות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

טיפול במחלות אוטואימוניות

טיפול במחלות אוטואימוניותלמדע הרפואה ידוע כיום כי מספרן של המחלות האוטואימוניות רב למדי. חלק מהמחלות הללו קשות למדי ואילו אחרות – מסבות אי נוחות מסוימת ולא יותר. אך החשוב הוא כי יש לא מעט דרכים לטפל באותן המחלות.

 

מערכת חיסון יעילה מדי

עשרות מחלות שונות נחשבות לאוטואימוניות בעוד שברבות אחרות ניתן לראות סימנים אוטואימוניים ברמה כזאת או אחרת. הדבר המאפיין את המחלות הללו הינו העובדה כי בכולם חל שיבוש מסוים בפעילותה של מערכת החיסון שנועדה להילחם בפולשים ובמזיקים.

מסיבות שונות, מתרחש תהליך שבו אותה מערכת הגנה שנועדה להילחם בווירוסים, בחיידקים ובטפילים שונים מזהה את הגוף עצמו ובעצם חלק ממנו בתור גורם מאיים. בלשון צבאית, ניתן לכנות מצב כזה כ"אש ידידותית", תקלה הגורמת לכוח אחד לירות על כוח אחר ולהסב לו נזקים לא רצויים ולעיתים – הרסניים. ראוי לציין כי במידה מסוימת, אותה "אש ידידותית" יכולה להועיל, למשל כאשר מדובר ב"יחידה מורדת" כדוגמת תאים סרטניים.

תרופות לדיכוי מערכת החיסון

בין המחלות האוטואימוניות ניתן למצוא למשל סוכרת סוג 1 ודלקת מפרקים, מחלות מעי דלקתיות, ומחלות עצבים, טרשת נפוצה, זאבת, מחלות עור וכן מחלות של דרכי הנשימה. בדרך כלל, אנו רגילים לחפש דרכים לחיזוק מערכת החיסון (שכן כך הגוף נאבק טוב יותר בזיהומים), אולם כאשר הסימפטומים של המחלה האוטואימונית קשים, לא מן הנמנע שהטיפול יכלול צעדים הכרחיים של החלשת מערכת החיסון, על כל המשתמע מכך.

בדלקות כבד, למשל, כאשר הסיבה למחלה היא בבירור אוטואימונית, נדרשות תרופות המדכאות את מערכת החיסון על מנת למנוע את הרס הכבד עד כדי אי ספיקה מוחלט (וכך גם במקרי אסתמה קשים במיוחד).

טיפול בסטרואידים

דרך מקובלת מאוד לטיפול במגוון מחלות אוטואימוניות כוללת שימוש בתרופות על בסיס סטרואידים. לתרופות אלה תופעות לוואי בלתי מבוטלות, ולכן בכל מקרה שוקל הרופא את צד החיוב ואת צד השלילה, את חומרות הסימפטומים ואת ההטבה שניתן לצפות לה.

באמצעות סטרואידים ניתן לטפל למשל במחלות נשימה שונות כדוגמת אסטמה. זוהי דרך טובה להשיג הרחבה של דרכי הנשימה. סטרואידים משמשים גם לשיפור מחלות עור שונות ואלרגיות.

הסטרואידים מטפלים בבעיות מפרקים, מחלות קרוהן, קוליטיס, מחלות דם והם יכולים להשיג הקלה של ממש בתסמינים ושיפור באיכות החיים. מנגד, הם משפיעים על ההורמונים בגופנו ולא רק על מערכת החיסון. בין היתר עשויים להופיע נפיחויות ואגירת נוזלים, השמנה, מחלות עיניים, היחלשות של השרירים, היחלשות העצמות ועוד.

אורח חיים ושקט נפשי

קולות רבים, הן של מטפלים אלטרנטיביים והן של מדענים ידועים לשם, נשמעים כיום וגורסים כי מחלות אוטואימוניות מגיעות לא רק על רקע גנטי. העלייה בתפוצה של המחלות הללו נובעת מחשיפה למזהמים שונים, בין אם אלה המצויים באוויר ובין אם אלה המגיעים מהמזון והמים. ברמה הציבורית, חשוב לנקוט בצעדים להקטנת זיהום אך גם ברמה האישית יש מה לעשות.

תזונה עתירת וויטמינים וצריכה של חומצות שומן כגון אומגה 3 ואומגה 6  כמו גם מזונות נוגדי חמצון עשויים להשפיע מאוד לטובה על תסמינים של מחלות אוטואימוניות. מומלץ להימנע משהות בחוץ בעונות של פריחה ובימים שבהם מופיע ערפיח. הקפדה על תזונה טבעית יותר, פעילות גופנית ולפעמים תרופות נוגדות דלקת מהווים כלים רבי עוצמה בהשגת שיפור.

מכיוון שגם סטרס מקושר עם החמרה ברבות מהמחלות האוטואימוניות, כדאי להשקיע בהשגת רגיעה, עדיף באמצעות תזונה דלת סוכר ופחמימות ושיטות טבעיות (כגון יוגה) או בעזרת פסיכותרפיה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן