מחקר בדק: האם ארס שושנת ים יכול לטפל במחלות אוטואימוניות?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מחקר בדק: האם ארס שושנת ים יכול לטפל במחלות אוטואימוניות?שימוש בארס המופרש על ידי בעלי חיים שונים דוגמת שושנת ים, עכבישים ונחשים מהווה דרך טיפול במחלות אוטואימוניות דוגמת טרשת נפוצה ופסוריאזיס, כך עולה ממחקרים שונים אשר בדקו את הנושא.

ארס של בעלי חיים כדרך טיפול רפואית

ארס של בעלי חיים מורכב מחלבונים ומפפטידים אשר במהלך תהליכי האבולוציה הותאמו לצורכי הישרדות ושימשו על מנת להרוג ולהרתיע טורפים פוטנציאליים או לשתק טרף המשמש כמזון. הארס המועבר למערכת הדם של הנטרף או האויב הינו בעל השפעות ודרכי פעולה שונות דוגמת מניעת קרישת דם, פגיעה במערכת העצבים ועוד.

מולקולות הארס התפתחו לאורך מיליוני שנים כך שהן מצליחות לחמוק ממערכות ההגנה של הגוף. ארס של בעלי חיים מהווה נושא למחקר מזה זמן רב ומהווה חלק מפיתוח תרופות לצרכים שונים. לפני כ-30  אישרה רשות התרופות האמריקאית בפעם הראשונה תרופה המבוססת על ארס לטיפול ביתר לחץ דם, התרופה מחכה את פעולת הארס של צפעון גומה, בנוסף פותחו תרופות המתבססות על ארס לשיכוך כאבים ולמחלות לב.

מחלות אוטואימוניות הן מחלות בהן מתרחש זיהוי מוטעה של חלבונים המיוצרים בגוף כפולש זר, זיהוי זה גורם לתקיפת אותם תאים בידי המערכת החיסונית, קיימות כ-80 מחלות אוטואימוניות אשר חלקן פוגעות באיבר מטרה אחד או במספר מערכות כמו הכליות, המוח והעור במחלת הזאבת, פגיעה במעי במחלת הקרוהן, פגיעה במערכת העצבים במחלת הטרשת הנפוצה או פגיעה במפרקים לסובלים מדלקת מפרקים שיגרונתית.

הטיפול במחלות אלה מתאפיין בדיכוי פעולת המערכת החיסונית על מנת למנוע היווצרות דלקת אוטואימונית, אולם דרך טיפול זו מחלישה את מערכת החיסון ופוגעת בדרך פעולתה מה שעלול לגרום לרגישות יתר בעת חשיפה לזיהומים ולקושי בהתמודדות עם מחלות שונות וכן הטיפול עלול לעורר תופעות לוואי ולגרום לעיתים אף לסיבוכים קשים.

מחלות אוטואימוניות עדיין משתייכת לקטגוריית מחלות חשוכות מרפא הפוגעות במיליונים רבים של אנשים ברחבי העולם ובמיוחד בנשים. כיום נעשים מאמצים רבים לפתח את יכולת ההתמודדות עם המחלה ולמצוא דרכי טיפול חדשות כאשר המחקרים הנוגעים לשימוש בארס בעלי חיים כתרופה מהווים פריצת דרך ויוצרים תקווה ליצירת תרופות יעילות בהתמודדות עם מחלות אוטואימוניות.

תרופה למחלה אוטואימונית מארס שושנת ים

אחד המחקרים המעניינים בתחום בוצע בשושנת הים המצויה בעיקר בשוניות באזור הקאריביים, הארס משמש את השושנה בציד שרימפסים ומזון אחר ופועל באמצעות עיכוב של פעולת תעלות אשלגן מסוימות הנמצאות גם בתאים מסוג T המשתייכים למערכת החיסון ואחראים ליצירת תגובה דלקתית כחלק ממלחמה במחלות אוטואימוניות, עיכוב פעולת התעלות מונע יצירת דלקת אוטואימונית.

ממצא הביא את חברות התרופות והחוקרים לבדוק את השפעת הארס של שושנת הים כטיפול במחלות אוטואימוניות. בניסוי הראשון אשר בוצע בבני אדם התוצאות היו חיוביות והעידו על השפעה ואפקטיביות של הארס על מחלות אוטואימוניות.

בעקבות המחקר פותחה תרופה המחקה את הארס המופרש בידי שושנת הים כאשר פעולת התרופה מדכאת את תאי הדם הלבנים הגורמים למחלה אוטואימונית בלבד ואינה משפיעה על פעולות אחרות של מערכת החיסון. תרופות המתבססות על ארס של בעלי חיים שונים מהוות פריצת דרך של ממש בכל הנוגע לטיפול במחלות, פיתוח תרופות ודרכי התמודדות חדשות עם בעיות רפואיות שונות כאשר התגלית משמעותית במיוחד בכל הנוגע למניעת וטיפול במחלות אוטואימוניות.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן